ELBAHRWELKOPTAN

الفن للفن والفن للمجتمع مصطفى القبطان
 
الرئيسيةالرئيسية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 اطباق شعبيه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
همسة الحب&عاشقة القمر

avatar

المساهمات : 40
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: اطباق شعبيه   الإثنين سبتمبر 15, 2008 12:10 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاكله دى مخصوص لاستاذ محمد الحزين





المقادير :

1- كيسين معكرونة ( يفضل النوع الصغيره ) ولكني استخدمت هنا العادي .

-ملح وبهارات ( حسب الرغبة ) و شطه طبعاا و خصوصاا الكمون مهم جداااااااا

خل أبيض

- زيت

علبتين من صلصة الطماطم ..او اكثر حسب الرغبة

2- عدس أخضر غير مقشور ..

كوبين رز مصري ( منقوع في الماء )

طماطم ( الكمية حسب الحاجة )

- ثوم حسب الرغبة

فلفل أخضر حار حسب الرغبة

- بصل ( الكمية حسب الرغبة ويفضل ان تكون كمية كبيرة


طريقة التحضير :

- نقوم بسلق المعكرونة مع قليل من الملح على النار .. ثم توضع جانبا ..



يسلق العدس بعد غسله جيدا وتنقيته من الشوائب في ماء دافيء وملح .



بعد ان يقترب من النضج نقوم بتصفيته من الماء واضافة ماء جديد له ...


3- الآن نضيف الرز المنقوع في الماء إلى العدس بعد تغيير ماءه ( تم تغيير الماء حتى لايسود الرز )



4- بعد نضج الرز والعدس سويا ونضعه جانبا ..

طريقة تحضير الصلصة :

1- يفرم الثوم فرما ناعما .. ثم يوضع في القدر مع الزيت حتى يبدأ في الذبول ( يجب ألا يحمر )...

1- يفرم الثوم فرما ناعما .. ثم يوضع في القدر مع الزيت حتى يبدأ في الذبول ( يجب ألا يحمر )...

- حين يذبل الثوم قومي بإضافة كوب من الخل الأبيض إليه واتركيه حتى يغلي قليلا مع الثوم ..

3- في هذه الاثناء تقومين بعصر الطماطم في الخلاط مع ماء قليل وعلبتين من معجون الطماطم ..[ ويمكن إضافة قرن من الفلفل لمن يحبه حارا ]

4- الآن اضيفي عصير الطماطم مع معجونه إلى الثوم والخل على النار وتبليه كما تحبين بالملح والفلفل الاسود واية بهارات تحبينها هون انضاف الملح و الكمون و الشطه] ثم نتركه يغلي على نار عالية إلى ان يبدأ في الغلظان .. ثم نهدئ النار حتى يتسبك جيدا

بعد ذلك نطفيء النار ونغطي الصلصة حتى تتسبك على البارد ...



نتوجه الآن للخطوة الأخيرة والمهمة جدا جدا .. وهي البصل ..

نقوم بتقطيع البصل إلى شرائح طولية ويفضل ان تكون سميكة نوعا ما .. ( ولمن يحبها مقرمشة تكون قليلة السمك )...ويفضل رشها ب الطحين



ثم نضعها على المقلى بدون زيت حتى يبدأ ماؤها يجف .. ثم نضيف كمية من الزيت ... ونتركها تحمر في الزيت مع التقليب بين فترة وفترة حتى لاتحمر كثيرا فتحترق ..

وبعد ان يحمر [ ركزوا هنا جيدا ] .. نقوم بأخذ جزء من الزيت الذي قمنا بقلي البصل فيه ونسكبه على المعكرونة في قدرها بعد تصفيتها ويتم تقليبها مع الزيت حتى تتشرب نكهة البصل جيدا .. [ لاحظوا نحن لم نضف للمعكرونة أي زيت سابق ]..



الآن نأتي للناحية الجمالية ..

يمكن لنا أن نغرف كل صنف على حدة او ان نجمعهم في وعاء واحد ..


أحضر وعاء كبير ... واسكب الرز المسلوق مع العدس في أسفله..

ثم فوقه طبقة المعكرونة ..

ثم أخيرا طبقة البصل المحمر ...

و ممكن نستعمل قالب جيلى مثلاا كبير يعطى شكل هرمى مميز للطبق

ويقدم معه الصلصة


بالف هنا و شفااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
The Galaxy_Dodo

avatar

المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 09/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 7:37 am

يـــــــاخسـارة دى لمحمد الحزين بس
طب وانا يا همسة Sad Sad Evil or Very Mad
ههههههههه تسلمى بردو الاكلة دى جميييييلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
Admin
avatar

المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 07/09/2008
العمر : 28
الموقع : www.desha.4t.com

مُساهمةموضوع: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 9:42 am

بصراحه طبق جامد والناس كلها بتحب الكشرى والمكرونه
شكرا على اجمل طبق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elbahrwelkoptan.ahlamontada.net
همسة الحب&عاشقة القمر

avatar

المساهمات : 40
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 10:48 am

The Galaxy_Dodo كتب:
يـــــــاخسـارة دى لمحمد الحزين بس
طب وانا يا همسة Sad Sad Evil or Very Mad
ههههههههه تسلمى بردو الاكلة دى جميييييلة
يا باشا انت تؤمر
نورتى الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
همسة الحب&عاشقة القمر

avatar

المساهمات : 40
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 10:49 am

Admin كتب:
بصراحه طبق جامد والناس كلها بتحب الكشرى والمكرونه
شكرا على اجمل طبق
العفو يا مصطفى
شكرا على اجمل مرور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
The Galaxy_Dodo

avatar

المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 09/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 12:06 pm

همسة الحب&عاشقة القمر كتب:
The Galaxy_Dodo كتب:
يـــــــاخسـارة دى لمحمد الحزين بس
طب وانا يا همسة Sad Sad Evil or Very Mad
ههههههههه تسلمى بردو الاكلة دى جميييييلة
يا باشا انت تؤمر
نورتى الموضوع
ربنا يخليكى يا جمييل
الموضوع منور بيك يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
محمد الحزين



المساهمات : 28
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 6:13 pm

شكرا جدا ياعسل والصوره تفتح النفس بجد تسلم ايدين اللي عملتهم تصدقي اني عملتها بس بصراحه المطبخ كان هيولع بس بجد بحيكي ع المجهود اللي انتي بتعمليه وبالنسبه للمكرونه بنسلقها كام ساعه وشكرا ياعسل وتسلميلي ايديك وخلي بالك ان المطبخ عندنا ولع منك بس مش مهم فداكي هروح بقي للمطبخ بتاع عم زينهم
ههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
همسة الحب&عاشقة القمر

avatar

المساهمات : 40
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الأربعاء سبتمبر 17, 2008 6:15 am

محمد الحزين كتب:
شكرا جدا ياعسل والصوره تفتح النفس بجد تسلم ايدين اللي عملتهم
العفو يا محمد انت تؤمر
تصدقي اني عملتها بس بصراحه المطبخ كان هيولع
يا نهار ابيض ليه كده ؟طب الحمد لله بقى انى مكنتش هناك ههههههههههه
بس بجد بحيكي ع المجهود اللي انتي بتعمليه وبالنسبه للمكرونه بنسلقها كام ساعه
المكرونه بيقبى مكتوب على الكيس نسلقها اد ايه وعامة هى اخرها ربع الساعه
وشكرا ياعسل وتسلميلي ايديك وخلي بالك ان المطبخ عندنا ولع منك بس مش مهم فداكي هروح بقي للمطبخ بتاع عم زينهم
ههههههههههههههه
والله انا اسفه بس متنساش تسلملى على عم زينهم
ههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
محمد الحزين



المساهمات : 28
تاريخ التسجيل : 13/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: اطباق شعبيه   الأربعاء سبتمبر 17, 2008 9:13 am

شكرا اوي ع المجامله الظريفه دي ومرسي اوي اوي ومعلش انا بقي برخم عليكي انا عاوز حاجه تبقي سريعه وخفيفه ع المعده
يعني بيض بالبسطرمه حاجه زي كده وعلي فكره عم زينهم عجبه الاكل بتاعك
وشكرا اوي
والسلام عليكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اطباق شعبيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ELBAHRWELKOPTAN :: فنون السنيما :: ركن المطبخ-
انتقل الى: